Vuokrapuu antaa eteenpäin

Lämpimimmissä olosuhteissa, puut kasvavat ympäri vuoden ja sitovat enemmän hiilidioksidia. Lahjoitamme osan jokaisesta vuokratusta puusta uusien puiden istuttamiseen sekä ympäristöohjelmien toteuttamiseen.

Yhteistyökumppanimme avulla voimme jokaisesta vuokratusta kuusesta istuttaa Tansaniaan uusia puita, sekä auttaa jo olemassa olevien metsien suojeluun. Puut auttavat paikallisia yhteisöjä rakentamaan kestävämpää taloutta ja tulevaisuutta. Samalla tarve luonnonmetsien hakkuulle pienenee. 

Suurin osa Afrikan luonnollisista metsistä on hävinnyt, ja katsomme, että meillä on yrityksenä erinomainen tilaisuus kantaa kortemme kekoon tämän yhteistyön avulla. Vuokraamalla kuusen meiltä olet itse mukana tukemassa sekä paikallista hyvinvointia että maapallomme tulevaisuutta.

Tähän mennessä olemme istuttaneet yhdessä noin 1500 puuta.

Tässä on Maria Holmberg. Maria on monen vuoden ajan tehnyt ympäristöön liittyvää työtä Tansaniassa eri organisaatioiden alaisena. Maria ja muut tekevät tärkeää työtä ympäristön, ruokaturvan ja kestävän kehityksen puolesta.

Kokemus on osoittanut pitkäkestoisen ja jatkuvan hyödyn turvaamiseen vaadittavan yhteistyötä paikallisten kanssa. Maria ja kumppanit jakavat siksi kestävien puiden taimia paikallisten perheiden istutettavaksi. Mikäli kiinnostus herää ja puita hoidetaan, perhe saa lisää taimia istutettavaksi. Taimia myydään myös. Ottamalla vastuuta ja vaikuttamalla omaan tulevaisuuteen, Tansanialaiset pystyvät turvaamaan tulevaisuutensa ilman jatkuvaa ulkopuolista apua. Osa puista myydään täysikasvuisina rakennuspuuna, jolloin vältetään luonnonmetsien vähenemistä.

Metsä on Vuokrapuun ja Marian yhteinen intohimo. Metsä tuo sateita oikeina aikoina, suojaa maaperää sekä kasveja, kuten kahvia ja banaania auringon poltteelta.

Kiitämme Mariaa, Fida ja kumppaneita heidän työstään ja toivomme metsille elämää tulevaisuudessakin.