Vuokrapuu antaa eteenpäin

Teemme joka vuosi erilaisia projekteja uusien puiden istuttamiseen liittyen. Lahjoitamme osan jokaisesta vuokratusta puusta uusien puiden istuttamiseen sekä ympäristöohjelmien toteuttamiseen.

Tänä vuonna tarkoituksenamme on istuttaa viisi uutta puuta jokaista vuokrattua kuusta kohden. Alta voit lukea aikaisemmin tekemistämme projekteista.

Yhteistyökumppanimme avulla pystyimme jokaista vuokrattua kuusta kohden istuttamaan Tansaniaan uusia puita, sekä auttamaan jo olemassa olevien metsien suojelussa. Puut auttavat paikallisia yhteisöjä rakentamaan kestävämpää taloutta ja tulevaisuutta. Samalla tarve luonnonmetsien hakkuulle pienenee. 

Suurin osa Afrikan luonnollisista metsistä on hävinnyt, ja meillä on yrityksenä ollut erinomainen tilaisuus kantaa kortemme kekoon yhteistyön avulla.

Tähän mennessä olemme istuttaneet yhdessä noin 26000 puuta.

Tässä on Maria Holmberg. Maria on monen vuoden ajan tehnyt ympäristöön liittyvää työtä Tansaniassa eri organisaatioiden alaisena. Maria ja muut tekevät tärkeää työtä ympäristön, ruokaturvan ja kestävän kehityksen puolesta.

Kokemus on osoittanut pitkäkestoisen ja jatkuvan hyödyn turvaamiseen vaadittavan yhteistyötä paikallisten kanssa. Maria ja kumppanit jakavat siksi kestävien puiden taimia paikallisten perheiden istutettavaksi. Mikäli kiinnostus herää ja puita hoidetaan, perhe saa lisää taimia istutettavaksi. Taimia myydään myös. Ottamalla vastuuta ja vaikuttamalla omaan tulevaisuuteen, Tansanialaiset pystyvät turvaamaan tulevaisuutensa ilman jatkuvaa ulkopuolista apua. Osa puista myydään täysikasvuisina rakennuspuuna, jolloin vältetään luonnonmetsien vähenemistä.

Metsä on Vuokrapuun ja Marian yhteinen intohimo. Metsä tuo sateita oikeina aikoina, suojaa maaperää sekä kasveja, kuten kahvia ja banaania auringon poltteelta.

Kiitämme Mariaa, Fida ja kumppaneita heidän työstään ja toivomme metsille elämää tulevaisuudessakin.