Kuusi-info ja hoito

vuokrapuu_joulukuusi

Kuusen koko elinkaari on loppuun asti mietitty. Kuuset tulevat meille Suomen Eurasta ja ovat iältään noin kymmenvuotisia. Kuusi nostetaan ruukkuun ”juuripaakun” kanssa, joka mahdollistaa puun uudelleen istuttamisen. Joulun jälkeen kuusi viettää meillä pari päivää viileässä, jotta siirtyisi takaisin lepotilaan. Tämän jälkeen voidaan turvallisesti istuttaa kuusi takaisin luontoon, jossa se voi jatkaa kasvamistaan tulevia vuosia varten.

Mikäli kuusi ei syystä tai toisesta selviä, niin me teemme siitä biohiiltä, mitä käytämme puiden istuttamiseen. Biohiilen valmistusprosessi säilyttää hiilessä huomattavan määrän puun itseensä kerryttämästä hiilidioksidista. Huokoisuutensa ansiosta biohiili sitoo itseensä paljon ravinteita sekä vettä, tehden siitä erinomaisen istutusalustan. Hiilen käyttäminen istutusalustana mahdollistaa hiilidioksiidin sitomisen maaperään sadoiksi tai tuhansiksi vuosiksi.

Lisäksi jokainen meiltä vuokrattu kuusi mahdollistaa 50 uuden puun istuttamisen. Tähän mennessä olemme istuttaneet yhdessä noin 1500 puuta.

Hoito-ohjeet

Kuusen sijoittelu

Sijoita kuusi sisällä mahdollisimman vedottomaan paikkaan, etäälle lämmönlähteistä. Kuusen voi säilyttää myös ulkona esim. parvekkeella ennen sisälle nostoa. Puinen suojaruukku kannattaa säilyttää sisällä kosteusvaurioiden välttämiseksi. 

Kuusen kastelu

Kuusi ei tarvitse paljoa vettä. Kastele kuusta päivittäin. Kasvualustan on pysyttävä kosteana koko ajan. Kuuselle ei tarvitse antaa lisäravinteita. 

Muuta huomioitavaa

Kuusen muoviruukussa on reikiä pohjassa, joten lattian suojaamiseksi on toimitettu alusruukku. Puuruukku on vedenkestävä. 

Puu palautetaan samassa kunnossa, kun vuokratessa.

vuokrakuusi pussissa